Hirdetés

Már a Fideszben is tudni akarják, mi a fene mozgatta Novák Katalint a botrányos kegyelmi döntéskor

Nap Híre portré Nap Híre

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megszólalt a köztársasági elnök által aláírt, botrányos kegyelmi ügy kapcsán.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este jelentette be, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez az elnöki kegyelmi jogkör körül kialakult vita miatt. A tervezetet a kormányfő már be is nyújtotta a parlamentnek. Ezzel kapcsolatban Kocsis Máté a Kossuth Rádióban péntek reggel kijelentette, a Fidesz-frakció támogatja Orbán Viktor miniszterelnök alaptörvény-módosító javaslatát.

"A miniszterelnök által tegnap beterjesztett alaptörvény-módosítást “muszáj elfogadni”, mert kiegészíti a gyermekvédelmi rendszert, tehát ezentúl minden bűnelkövetőnek tudnia kell, hogy ha gyermekek rovására teszi, amit tesz, akkor az elnöki kegyelem intézménye sem áll rendelkezésére"

- fogalmazott Kocsis, hozzátéve, hogy "nincs menekvés, nincs kegyelem, ha úgy tetszik, és nincs semmi mentség arra, amit tett, nem fogja tudni megúszni sem a büntetést, még akkor sem, hogy ha az elnök esetleg adna egy - vitatott ugyan, de mégiscsak jogszerű - kegyelmet számára".

"Szerintem ez az embereknél egy világos határvonal, ha úgy tetszik egy vörösvonal, amit nem lehet átlépni. Ezt a szülők a maguk eszközeivel igyekeznek is érvényesíteni, és ezt az államnak is kell, tehát muszáj nekünk kemény jogszabályokat alkotnunk"

- mondta a kormánypárt frakcióvezetője, amit az ATV idézett. Azt is kijelentette Kocsis, hogy  jó lenne tudni, hogy mi állt az államfő kegyelmi döntése mögött, és érdemes is lenne erről egyszer beszélni. De az országgyűlési képviselőknek nem azzal kell foglalkozni, hogy mi volt a döntés alapja, hanem azzal, hogy ez többé ne forduljon elő.

Kocsis Máté úgy látja, hogy ennek a helyzetnek nem szabadott volna előállnia, függetlenül attól, hogy mi volt a megfontolás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés