Hirdetés

Megszólalt Fico merénylőjének fia: ezt mondta apjáról

Nap Híre portré Nap Híre

Megkérdezték tőle, hogy Juraj C. gyűlölte-e Ficót.

Mi is beszámoltunk róla, hogy ma délután Robert Fico szlovák miniszterelnök egy kormányülést követő lövöldözésben megsérült. Egy férfit őrizetbe vettek a rendőrök, akiről kiderült, hogy 71 éves, lévai illetőségű és a helyi irodalmi életben ismert. Egy 2019-es lévai online cikkben Juraj C.-t baloldali íróként mutatták be, egy helyi íróklubot is vezetett. 

A feltételezett elkövető fia szerint apja "nem szavazott Ficóra" - közölte az aktuality.sk szlovák hírportál, amelynek az érintett nyilatkozott.

Azt mondta, sokkolták a történtek, majd hozzátette, hogy édesapja legálisan tartott fegyvert. Elmondta, hogy fogalma sincs róla, hogy az apja mit tervezett, és mi volt a támadás oka - írja az MTI.

Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, a merénylő fia azt felelte: "Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok".

A lövöldözést követő pillanatokról videó készült, amelyen látszik, hogy a sebesült Ficót emberei az autóhoz viszik és elhajtanak vele, ezt ide kattintva https://naphire.hu/cikk/robert-fico-merenylet-lovoldozes-video tudja megnézni. A hírre már több magyar politikus is reagált, köztük Orbán Viktor és Dobrev Klára is. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés