Hirdetés

Megbénította az éjszakai vihar a Liszt Ferenc repülőteret, több gép is megsérült

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az éjszakai vihar országszerte komoly károkat okozot, többek között a budapesti repülőtéren.

A Telex arról számolt be, hogy a repülőtér forgalmát éjjel 1:45 és 6 óra között teljesen fel kellett függeszteni, ugyanis a szélsőséges időjárás miatt nem lett volna biztonságos a repülőgépek fel- és leszállása. A lap kiemelte, hogy a rendkívüli intézkedés miatt 

a Wizz Air Lisszabonból és Korfuról, a British Airways Londonból, az Air France Párizsból érkező járatát Debrecenbe, Bécsbe és Belgrádba irányították át.

Hozzátették, hogy a kora reggeli órákban induló repülőgépek többsége jelentős késésekkel indult el Budapestről, sőt jelenleg is egyes Ryanair-járatok esetében több órás késések várhatók, ugyanis a fapados légitársaság két, éjszaka Ferihegyen parkoló gépe is megsérült.

A repülőtér reggel 6 óra óta biztonságosan üzemel, ám jelenleg csak az egyes futópálya használható, mert a kettes pályáról a vihar által ráhordott szennyeződéseket sarat takarítják és javításra szorulnak a jelzőfények is, ezért ez a futópálya várhatóan déltől üzemel majd ismét.

A terminálépületek több helyen beáztak, ezeket szintén folyamatosan javítják a repülőtér munkatársai, de a munkálatok nem akadályozzák a forgalmat. A Budapest Airport a bud.hu oldalon ad friss tájékoztatást a repülétéri helyzetről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés