Hirdetés

Letarolta éjjel a vihar az országot, ezekben a vármegyékben pusztított

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Szombaton a kora hajnali órákban a délnyugat felől érkező vihar elérte Pest vármegyét is.

Néhány óra alatt több száz riasztás érkezett a fővárosi tűzoltókhoz, ugyanis a vihar sok munkát adott nekik. De nem csak Pest vármegyében dolgoztak a tűzoltók, hanem Fejér és Tolna vármegyében is. Az esetek többségében kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk az utakról - írja a Pénzcentrum.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a fővárosban pincékbe, garázsokba, alagsori lakásokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához, kidőlt fák és leszakadt ágak eltávolításához kértek segítséget az egységektől. A XI. kerületben, a Lapu utcában az M1-M7-es aluljárójában felgyülemlett vízben elakadt egy személygépjármű, a X. kerületi Dreher Antal úton pedig négy személyautó és egy kis teherautó futott villamos sínre a vízben. Sok helyről érkezett automatikus tűzjelző riasztás.

Fejér és Tolna vármegyében szintén a kidőlt fák miatt kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. Dombóváron a heves eső miatt az árokba hajtott egy személyautó, a város hivatásos tűzoltói szabadították ki a járművet. A Katona József utcában villanyvezetékre dőlt egy fa, leszakította a villanyvezetékeket is. A Madách utcában kerítésre dőlt fenyőfát kellett eltávolítani.

Fakidőlések miatt kértek segítséget Regöly, Simontornya, Rétszilas, Cece, Sáregres, Döbrököz és Szabadegyháza településről is. Nagylókon, a Belátó utcában beszakadt egy ház teteje, és ledőlt a kémény, több utcában pedig villanyoszlop, illetve fák dőltek ki. A Sárosdot és Hantost összekötő utat le kellett zárni, mert eltorlaszolta egy fa.

Velence és Pusztaszabolcs között szintén több fa kidőlt az útra Pusztaszabolcson, a Mátyás király utcában egy ház tetejét is megrongálta a vihar.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés