Hirdetés

Ferenc pápa mindenkit lesokkolt: a melegek után most a nőket sértette meg

Nap Híre portré Nap Híre

A héten hatalmas botrány pattant ki abból, hogy Ferenc pápa kijelentette, hogy elég volt a "k*cs*gösködésből", ezért nem szeretné, ha melegek papok lennének. A katolikus egyházfő a melegek után most a nőket is vérig sértette, ugyanis megint furcsa, meggondolatlan kijelenetéseket tett.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Ferenc pápa meglehetősen illetlen szavakat használt egy zárt ajtós tárgyaláson, ahol épp azt vitatták meg, hogy homoszexuálisan lehet-e pap valakiből. Amikor a témában az egyházfőt kérdezték, állítólag megismételte kifogását a meleg férfiak befogadásával szemben, mondván, hogy bár fontos mindenkit befogadni, valószínű, hogy egy meleg személlyel egy kettős életet kockáztatnának.  Ezután állítólag hozzátette, hogy egyes szemináriumokban már így is túl sok volt a „frociaggine”, egy vulgáris olasz szó, amely nagyjából „buziságnak” fordítható.

Miután kiderült, hogy mit mondott a zárt ajtós vitán, Ferenc pápa nyilvánosan elnézést kért a szavaiért. Most azonban újabb kellemetlen megjegyzése szivárgott ki, amelynek témáját ezúttal a női nem képezte - írja az atv.hu.

Ferenc pápa állítólag éppen arról beszélt egy csapat fiatal papnak, hogy kerüljék a pletykálkodást és a másik becsmérlését, amikor az a mondat szaladt ki a száján: "A pletykálkodás egy női szokás." Majd állítólag azt is hozzátette: "mivel mi hordjuk a nadrágot, nekünk ki kell mondanunk dolgokat". Marco Perfetti, az Il Silere Non Possum vatikáni híroldal igazgatója szerint az elhangzottakat több jelenlévő is felvette. A Vatikán egyelőre nem kommentálta az értesüléseket. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés