Hirdetés

Veszélybe került Ferenc pápa élete a délkelet-ázsiai körútján, merényletet terveztek ellene

Nap Híre portré Nap Híre

Mint ismert, Ferenc pápa nemrégiben kezdte meg a mindeddigi leghosszabb, Délkelet-Ázsia és Óceánia országait érintő körútját, az első állomáson azonban máris veszélybe került az élete, ugyanis merényletet terveztek ellene. 

Hét embert tartóztatott le a jakartai rendőrség terrorfenyegetés miatt Ferenc pápa 12 napos délkelet-ázsiai körútjának első állomásán - közölte a jakartai rendőrség pénteken. A gyanúsítottakat az ország elit terrorellenes egysége, a Densus 88 tartóztatta le az indonéz főváros körüli településeken, valamint Nyugat-Szumátra és Bangka-Belitung tartományokban - mondta Aswin Siregar, az alakulat szóvivője.

A hét férfi állítólag olyan bejegyzéseket és fotókat tett közzé az interneten, amelyek szerint bombatámadást hajtottak volna végre a pápa jakartai nyilvános találkozói ellen. "Fennállt annak a veszélye is, hogy felgyújtják a helyszíneket” – tette hozzá a szóvivő. 

A személyek vallását a hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de Indonézia régóta küzd iszlamista fegyveresek fenyegetéseivel - írta meg a Tények. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés