Hirdetés

Ilyen helyzetben még soha nem láttuk Ferenc pápát, megdöbbentő képek készültek róla

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ferenc pápa több mint 100 humoristával találkozott a Vatikánban, akik a világ minden tájáról érkeztek hozzá. Köztük olyan hírességek is voltak, mint Jimmy Fallon, Chris Rock és Whoopi Goldberg.

A pápa szerint a humoristáknak olyan különleges erejük van, amivel terjesztik a vidámságot egy olyan világban, ahol az emberek "számos társadalmi és személyes veszélynek" vannak kitéve.

"Önök egyesítik az embereket, mert a nevetés ragályos" - tette hozzá a katolikus egyházfő.

A komikusokat a Vatikánban látták vendégül, alig néhány órával azelőtt, hogy a pápa Pugliába utazott volna a G7-ek csúcstalálkozójára - írja a BBC.

A 15 országból érkezett 107 humoristával tartott audiencia során a pápa méltatta képességüket, aminek segítségével mosolyt csalnak az emberek arcára.

"Természetesen lehet nevetni Istenen is, és ez nem istenkáromlás" - emelte ki a pápa, hozzátéve, hogy "ezt meg lehet tenni anélkül, hogy a hívők vallási érzéseit megsértenénk".

Az amerikai médiabeszámolók szerint Jimmy Fallon komikus a nézőtér előtt bohóckodott, azonban gyorsan leállt, miután szóltak neki a biztonságiak, hogy foglalja el a helyét, ugyanis a pápa bármelyik pillanatban beléphet az ajtón.

Fallonhoz olyan nagyágyúk csatlakoztak, mint Stephen Colbert, Whoopi Goldberg, Julia Louis-Dreyfus Chris Rock, illetve az olasz Silvio Orlando és a brit színész és komikus, Stephen Merchant.

A portál kiemelte, hogy a kulturális esemény éppen csak néhány órával előzte meg a G7-es csúcstalálkozót, amit a dél-olaszországi Pugliában rendeztek meg. Ráadásul ez volt az első alkalom, hogy a katolikus vallás vezetője részt vesz a világ hét legnagyobb fejlett gazdaságának csúcstalálkozóján.

A 87 éves pápa a mesterséges intelligencia globális szabályozására szólított fel, figyelmeztetve az etikára és az emberi jogokra jelentett veszélyre.

A pápa a jelenlegi globális eseményekre utalva a humoristáknak azt mondta, hogy bár a mai kommunikáció "gyakran konfliktust generál", a szórakoztató művészek képesek összehozni a különböző valóságokat.

"Még sokat kell tanulnunk önöktől" - hangsúlyozta a pápa. Az audiencia után a pápa röviden találkozott minden komikussal, mindegyikükkel váltott néhány szót - bár néhány interakció kissé egyirányú volt.

"Nos, rövid volt, olaszul beszélt, úgyhogy nem vagyok egészen biztos benne, hogy mit mondott" - viccelődött Conan O'Brien. "Gyors volt... Csodálatosan éreztem magam" - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés