Hirdetés

Mégis mi történik a román-magyar határon? Ezt már a határőrök sem hagyhatták szó nélkül

Nap Híre portré Nap Híre

Az elmúlt időszakban olyan durván megnövekedtek az árak a hazai boltokban, hogy egyre többen és többen járnak át Romániába vásárolni. 

Az elmúlt években rendkívüli módon megugrottak az árak Magyarországon, főleg az élelmiszer tekintetében. Ám míg az infláció gyakorlatilag mindent érintett, a fizetések viszont nem nőnek olyan ütemben, hogy utolérjék a vágtázó árakat. Sok magyarnak ezért az a megoldása, hogy átugranak a szomszédos országokba vásárolni – írja a Promotions

Ez persze nem mindenki számára opció, ám akik megtehetik, azok élnek a lehetőséggel, hiszen például Romániában egy tankolási különbözeten visszahozhatjuk az utazási költségeket, a boltokban pedig dúl a bevásárlóturizmus, mint ahogy arról egy Reddites beszámolóban is szó esik. 

„Pár órája jöttem át a magyar-román határon, a magyar határőr úgy köszönt el tőlünk, hogy »kellemes vásárlást«. Nevettünk egyet rajta, de azért ez nagyon szomorú és elgondolkodtató egyben. U. I. vásárolni jöttünk” 

– áll a posztban. Nem ők voltak az egyetlenek, akik hasonló történetekről számoltak be, a határ menti vidékeken élők közül sokan átjárnak vásárolni a szomszédos országokba. Ami azonban talán még ennél is meglelpőbb, hogy sokan Németországból is visszajárnak a termékek minősége miatt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés