Hirdetés

Nem találja ki, ki búcsúztatta Ferenc pápát Ferihegyen

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a naphire.hu is megírta, a katolikus egyházfő péntek délelőtt érkezett Magyarországra, a repülőtéren hatalmas delegáció várta. Ferenc pápának már az első napja is zsúfolt volt, ugyanis a reptérről egyenesen a Sándor-palotába ment, ahol többek között Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott.

Ferenc pápa a délutánját már a Szent István-bazilikában töltötte, ahol a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel, püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozott. A Bazilika előtti téren rengeteg ember összegyűlt, akik kintről hallgathatták a katolikus egyházfőt, míg bent csak a meghívottak foglalhattak helyet.

Ferenc pápa szombaton beszédet mondott az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban a budapesti Rózsák terén, ahol szegényekkel és menekültekkel találkozott. Vasárnap délelőtt aztán eljött a pillanat, amire rengeteg magyar ember várt: a Kossuth téren misézett Ferenc pápa. Az egyházfőt hatalmas tömeg várta.

Ferenc pápa hivatalos búcsúztatás után vasárnap elutazott Budapestről, gépe nem sokkal délután hat óra után szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről. Az egyházfőt Novák Katalin köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint magyar egyházi vezetők, katonai díszegység és mintegy száz, vatikáni és magyar zászlókkal felsorakozó, éneklő és integető önkéntes búcsúztatta. 

A köztársasági elnök saját kezűleg készített sós stanglit adott át búcsúzóul a Szentatyának. A búcsú pillanatáról pedig egy fotót is feltöltött az Instagram-oldalára, ami alá azt írta: "Köszönjük, hogy velünk, magyarokkal volt!"

Korábban a naphire.hu arról is beszámolt, hogy Novák Katalin hogy szelfizett Ferenc pápával. A fotót ide kattintva tudják megtekinteni. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés