Hirdetés

Sokkoló videót közölt a katasztrófavédelem a XVIII. kerületben pusztító tűzről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Péntek délután hatalmas tűz ütött ki Budapest XVIII. kerületében, ami mintegy ötvennyolc hektárnyi területen pusztított a Kettős-Körös utca környezetében egészen estig. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint száraz avar, cserjés, illetve kisebb és nagyobb méretű fák, erdős területek lángoltak.

A fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatban dolgoztak a helyszínen, több mint huszonöt jármű, és több mint száz tűzoltó vett részt a műveletben – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán. A bejegyzés mellé az alábbi drámai videót posztolták:

Az oltást először a pokoli hőség, később pedig a viharos erejű szél nehezítette. A tűzterjedés rendkívül gyors volt, ezért a tűzoltásvezető parancsnok kettéosztotta a tűzoltói erőket: egyikük a fás terület tűzoltását végezte, a másik a közeli házakat védte. A lángok továbbterjedésének megakadályozását követően a tűzoltók az izzó, parázsló gócokat kutatták fel és szüntették meg végleg a késő esti órákra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés