Hirdetés

Felháborító: ezt tették a budapesti nyugdíjasokkal

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Kattant a bilincs két, magát álrendőrnek kiadó férfi csuklóján.

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy 34 éves férfi ellen, aki egy társával, rendőrnek kiadva magát, idős embereket fosztott ki. 2021 októbere és 2022 májusa között nyolc bűncselekményt követtek el, kihasználva, hogy a sértetteknek megromlott az egészségi állapotuk és a korukból adódóan könnyebben megtéveszthetők.

Az elkövetők többnyire a XI. kerületben, autójukból szemelték ki áldozataikat, majd rendőrnek kiadva magukat azt mondták a hazafelé tartó sértetteknek, hogy betörtek hozzájuk. Több esetben mobiltelefonon egy rendőrségi jelvényt is mutattak az idős embereknek, akik elhitték a két férfiról, hogy valóban rendőrök, ezért beengedték őket az otthonukba.

Ezután már minden "simán" ment: megkérdezték a sértetteket, hol tartják az értékeiket, vagy megkérték őket, hogy vegyék elő az otthon tartott készpénzüket, ékszereiket. Ezután hivatalos eljárást tovább színlelve általában úgy tettek, mintha lefényképeznék az értékeket, majd elterelték az áldozatok figyelmét, és egyszerűen kirabolták őket. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés