Hirdetés

Fel fogják akasztani az Iszlám Állam volt vezetőjének özvegyét

Nap Híre portré Nap Híre

Irak halálra ítélte az Iszlám Állam (ISIS) korábban megölt vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az özvegyét.

Az Iszlám Állam ma is aktív, tagjai rettenetes bűnöket követnek el többek között Afrikában, Oroszország területén, de Párizsban is hasonlóval fenyegetnek.

Az "eredeti" Iszlám Állam, amely 10 éve elfoglalta Irak és Szíria jelentős részét, elbukott, vezetőjét pedig 2019-ben megölték az ameriaiak. Most jött a hír, hogy halálra ítélték szerdán az Iszlám Állam (ISIS) korábban megölt vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi özvegyét – közölte az iraki Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács az állami INA hírügynökségen keresztül - írja a 24. A karh-i büntetőbíróság ítélete szerint a nőnek a terrorszervezettel való együttműködése miatt kell az életével felelnie. A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács a közleményben ismertette, hogy a terroristanő jazidi nőket tartott fogva a házában, majd az ISIS bandái elrabolták őket a Ninive tartomány nyugati részén fekvő Szindzsár körzetében.

Az ítéletet a 2005-ös iraki terrorellenes törvény valamint a jazidi női túlélőkről szóló 2021-es törvény rendelkezései alapján hozták meg – tudatták a közleményben. Az MTI azt írta, al-Bagdadi feleségét kötél általi halálra ítélték emberiesség elleni bűnök, a jazidi emberek elleni népirtás, valamint terrorcselekményekben való részvételért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés