Hirdetés

Fejvesztve menekülnek az emberek, szörnyű hír jött a magyar határról

 portré

Az ukrán-magyar határszakaszon 6954-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5659-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Azt írták, a beléptetettek közül a rendőrség 275 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Hozzátették, az ukrajnai háború elől szombaton 70 ember, köztük 46 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Friss hír az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy az ottani földgázszállítók külföldi devizában is elszámolhatnak a barátságtalan országok gázvásárlóival a szállításból eredő adósságuk rendezésekor, ha a vásárlók maguk fizetik vissza a tartozást - az erről szóló  orosz elnöki rendelet-módosítást péntek este tették közzé az orosz hivatalos jogi információk portálján.

Az elszámolások a szerződésben meghatározott külföldi pénznemben teljesíthetők valamelyik, az orosz szállító kérelme alapján egy felhatalmazott bank által nyitott speciális számlán. A gázszállításokkal kapcsolatos tartozás azt követően minősül majd visszafizetettnek, hogy a külföldi vevő pénzeszközeit a számlán jóváírták.

Ugyanakkor "a külföldi vevőnek a földgázszállítási szerződés szerinti tartozás visszafizetése szolgál alapul az orosz szállító földgázszállításainak folytatásához, ha a külföldi vásárló nem tartja be a rendeletben meghatározott eljárást" - áll a Vlagyimir Putyin orosz elnök által aláírt dokumentumban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés