Hirdetés

Itt a lista! Őket küldené az EP-be a Kétfarkú Kutya Párt

Nap Híre portré Nap Híre

A Kétfarkú Kutya Párt tagsága szavazott a 2024-es listáról az Európai Parlamenti választásokra. Egyes sajtóhírekkel ellentétben nem "a vezérkar tájékoztatta a tagságot", hanem a taggűlés szavazott a párt elnöksége által előterjesztett névsorról – írja a párt közleményében. 

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke

Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, 2022 elejéig a főpolgármesteri hivatal részvételiségért felelős főtanácsadója vezeti a Magyar Kétfarkú Kutyapart EP-listáját - döntött a párt vezérkara szombat délután. A lista második helyén Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója áll, akit 2022-ben bocsátottak el a Kölcsey Gimnáziumból polgári engedetlenség szervezéséért - írja az atv.hu.

A párt további jelöltjei:

Juhász Veronika


A Kétfarkú Kutya Párt alelnöke, önkormányzati képviselő a II. kerületben. Főképp szociális ügyekkel, közösségfejlesztéssel, civil szervezetekkel foglalkozik.  

Tóth Imre (Bruti)


Humorista, zenész. A Kutyapártnak írt dalokat, beszédeket, forgatott videót, és a 2022-es parlamenti választások előtt az M1-en kapott 5 percünkben a barátnőjével telefonált az egész ország előtt.

Becker András


Az Átlátszó és a MaNcs egykori újságírója, ő írt először a Tiborcz Istvánt érintő Elios-ügyről. Jelenleg kamionsofőr egy osztrák cég alkalmazottjaként.

Derdák András


Kultúraközvetítő. A legendás Banán Klub egykori vezetője, később a Millenáris művészeti igazgatója, majd diplomata Párizsban, a Collegium Hungaricumként működő Magyar Intézet élén. 2011-től a Sziget és más közép-európai fesztiválok franciaországi promótere. A Covid óta saját projektet épít az ökoturizmus és a fenntartható fejlődés jegyében. Magyar-francia kettős állampolgár. 

Sándor Balázs


A Kutyapárt regionális koordinátora. Politológia szakon végzett, most pedig nemzetközi tanulmányok, Európai Unió szakirányon tanul mesterképzésen. Tudja, hogy melyik a legjobb menza az Európai Parlamentben.

Zakota Tamás


A Kutyapárt regionális koordinátora. Tájrendező- kertépítő és környezetmérnök.

Szin Richárd


Elvégezte a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok szakot, és a nemzetközi vízkormányzás és vízdiplomácia szakot angol nyelven. Szakmai gyakorlatait a NAV Nemzetközi Főosztályán és Magyarország Hágai Nagykövetségén végezte.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés