Hirdetés

Különleges képzés indult el Magyarországon

Nap Híre portré Nap Híre

Magyarországon is elindult az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatóságának „Pályakezdő újságírók és médiaszakemberek képzési programja”, melyet a Learning Innovation Kft. és a Media1 Digitális Média Kft., az EUrologus szakmai közreműködésével közösen szervez hazánkban. A program 2022-2023 során 10 tagállamban, majd 2023-2024 során további 17 tagállamban vette kezdetét - közölte a Media1.

A program célja az Európai Unióban dolgozó, pályakezdő újságírók és médiaszakemberek ismereteinek szélesítése az általános európai ügyekkel és különösen az Európai Parlamenttel kapcsolatos témákban. A szakmai képzési program bővíti a pályakezdő médiaszakemberek (újságírók, tartalomkészítők, valamint multiplikátorok) uniós- és európai parlamenti kérdésekkel kapcsolatos tájékozottságát, szakértelmét, és hozzájárul az Unió működésének jobb megértéséhez. A képzést elvégzők számára az EP Kommunikációs Főigazgatósága részvételi tanúsítványt állít ki, amivel a résztvevők javíthatják munkaerőpiaci helyzetüket. A legjobban teljesítő hallgatók a képzés második moduljában emellett tanulmányúton vehetnek részt az Európai Parlamentben.

A három napon át tartó képzés elismert Európa-politikai szakértők, jogászok, újságírók, közgazdászok, kommunikációs szakemberek részvételével zajlik. Európai és magyar vonatkozásban egyaránt releváns szakpolitikai területek széles skáláján segítenek majd tájékozódni a hallgatóknak.

  • A képzésen a részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött. A jelentkezők közül szakmai zsűri választja ki azt a maximum 20 főt, aki az első turnusban részt tud venni.
  • A képzés időpontja: 2023. november 17-19. (3 nap).
  • Helyszíne: Dover nyelviskola (1052 Budapest, Bécsi utca 3. IV. emelet 30).

Jelentkezni 2023. október 31-én 23:59-ig lehet az epmediatrening.hu oldalon, űrlap segítségével.

További részletek és jelentkezés: www.epmediatrening.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés