Hirdetés

Fordulat: az Európai Parlament hamarosan kiadja Magyar Pétert a magyar hatóságoknak?

Nap Híre portré Nap Híre

Egy témában ismert szakember az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy köztörvényes ügyekben gyakorlatilag mindig kiadják a parlamenti képviselőt a nemzeti hatóságoknak.

Mint ismert, Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését, miután a Tisza Párt elnöke júniusban egy budapesti bárban szóváltásba keveredett egy férfival, akitől a gyanú szerint elvette a telefonját, amit később szándékosan a Dunába dobott. A legfőbb ügyész szerint ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.

Kende Tamás, az ELTE egyetemi docense az ATV Start című műsorban ezzel kapcsolatban azt mondta, az Európai Parlament gyakorlata az, hogy köztörvényes ügyekben gyakorlatilag mindig kiadják a parlamenti képviselőt a nemzeti hatóságoknak.

Ez alól az jelenthet kivételt, ha egy adott javaslat kapcsán valaki bebizonyítja, hogy az csak látszólag köztörvényes ügy, a valóságban egy politikai kampány része. Amennyiben viszont ilyen bizonyíték nem kerül elő, akkor Magyar Péter mentelmi jogáról is biztosan le fog mondani az Európai Parlament.

A szakember kiemelte azt is, hogy amennyiben az Európai Parlament lemond a Magyar mentelmi jogáról, akkor vele  szemben éppen ugyanúgy járnak el a magyar hatóságok, mint bárki mással szemben.

Kende szerint az Európai Parlament néhány hónapon belül dönthet az ügyben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés