Hirdetés

Észak-Izrael lángokban a Hezbollah brutális támadása után

Nap Híre portré Nap Híre

Az izraeli hatóságok kedden heves erdőtüzekkel küzdöttek az ország északi részén, amelyek nem sokkal a szomszédos Libanonból érkező rakéta- és dróncsapások után törtek ki, és amelyek miatt egy város részleges kiürítésére kényszerültek.

Több mint hét hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Nap Híre folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak közel 1200 halálos áldozata van és a Hamász 250-nél is több túszt is ejtett.

Most a gázai háború mellékhadszínterének tekinthető Észak-Izraelben van óriási baj a Hezbollah Libanonból indított drón- és rakétatámadásai nyomán.

"A tűzoltóegységek dolgoznak a tüzek eloltásán" - közölte az izraeli rendőrség közleményében, hozzátéve, hogy Kirjat Smonában több házat kiürítettek. Az AFP fotósa az északkeleti városban azt látta, hogy a Libanonnal határos terület egyes részein heves lángok tombolnak, az izraeli hadsereg és az Irán által támogatott Hezbollah közötti a gázai háború mellékhadszínterén szinte naponta zajló heves tüzérségi összecsapások színhelyén.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy erősítést küldött a tűzvészek miatt túlterhelt tűzoltók támogatására. "Hat IDF tartalékos katona füstmérgezés következtében könnyebben megsérült, és kórházba szállították őket orvosi kezelésre" - közölte a hadsereg.

"Ellenőrzés alá vontuk a tűzesetek helyszíneit, és jelenleg nincs veszélyben emberi élet" - tették hozzá.

A hadsereg északi parancsnokságának vezetői az éjszaka folyamán megérkeztek Kirjat Smonába, és a hadsereg "helyzetértékelést végez" a szektorban.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala közölte, hogy a hadsereggel együtt szorosan figyelemmel kíséri a tüzek alakulását, amelyek hétfőn törtek ki a Libanonból indított rakétatűz és drónok becsapódása után. Megtorlásul az izraeli hadsereg bejelentette, hogy légicsapásokat hajtott végre a Hezbollah dél-libanoni állásai ellen.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés