Hirdetés

Kiderült, mi történt a Kékszalagon elsüllyedt hajóval

 portré

Elsüllyedt az egyik hajó a Kékszalagon. A szervezők a Facebook posztban hívták fel rá a figyelmet. 

Ma reggel rajtolt el az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről. 516 hajó nevezett be idén. Délelőtt azonban a szervezők arról számoltak be, hogy az egyik versenyző hajó elsüllyedt.

Team Kaáli az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásversenyen
Team Kaáli az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásversenyen MTI/Vasvári Tamás

Elsüllyedt hajó! Balatonalmádi előtt, Kenese irányában!!! Akik az északias irányt választották a kenesei bója felé, vigyázzanak!

– hívták fel a figyelmet a szervezők.

A Blikk megtudta, hogy az Anibel nevű hajó szenvedett balesetet, ami teljesen elsüllyedt. Személyi sérülés nem történt. 

Mi az a Kékszalag?

Hivatkozás másolása

A balatoni Kékszalag nemzetközi távolsági vitorlásverseny, a tavat megkerülő és évente megrendezésre kerülő sportesemény, amelyen közel harmincféle hajóosztályban hirdetnek eredményt az alapvetően túra jellegű hajók között - írja a verseny Wikipedia oldala. Amit még érdemes tudni, hogy a verseny ma Európa legnagyobb presztízsű, legrégibb, leghosszabb távú és a legtöbb indulót regisztráló tókerülő túraversenye vitorlás hajók számára.

Valaha a tengerek leggyorsabb vitorlás hajója viselhette árbocán a kék színű szalagot (az Atlanti óceánon leggyorsabban átkelő hajók a Kék szalag címet nyerték el[10]), a balatoni sportvitorlások ezt a tradíciót átvéve versenyeznek a díjért, minden évben a Balatont körbehajózva. A verseny hagyományosan minden évben azon a júliusi napon indul,[11] amelyik a legközelebb esik a teliholdhoz. Ez azért történik így, hogy a hajózókat a telihold fénye segítse a navigációban az éjszaka is tartó verseny során - olvasható a cikkben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés