Hirdetés

Elmossa az eső az országot, tíz megyére adtak ki figyelmeztetést

 portré

Semmi jót nem ígérnek szerdára sem a meteorológusok, eső, zivatar és széllökés miatt van érvényben figyelmeztetés több vármegyére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csapadékzóna északkelet felé levonul, mögötte szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén valószínű néhány órás napsütés. Késő délutántól újra egyre nagyobb területen vastagszik a felhőzet, beborul az ég, és ismét egyre többfelé várható eső, zápor - késő estig nem valószínű halmazállapot-váltás. 

A déli, délnyugati szél a nap első felében többfelé lesz élénk, néhol erős, majd átmeneti mérséklődés után az északnyugati tájakon északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, délkeleten lesz a legenyhébb idő. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Estére mindenütt záródik a felhőtakaró és borult időre van kilátás. Többfelé számíthatunk esőre, majd az éjszaka második felében északnyugat, nyugat felől növekszik a havas eső, főként a dunántúli és északi hegyekben a havazás esélye. Az északira forduló szelet a Nyugat-Dunántúlon kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul.

Zivatarveszély miatt öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

Két vármegyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Hivatkozás másolása

Három vármegyében pedig 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Hivatkozás másolása

Mint azt a Naphíre is megírta, kedden kiadta a riasztást az OMSZ, ugyanis áradásokat okozhat a következő napokban lehulló nagy mennyiségű csapadék, a Bodrogon például a másodfokú árvízvédelmi készültségi szint közelébe emelkedhetnek a vízállások. A következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés