Hirdetés

Politikusok és kommentelők ellensége lett a 24 éves nő, aki szépségkirálynő lehet

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Mushtaq Ahmed szenátor a Jamaat-e-Islami párttól "szégyenletesnek" nevezte a történteket. Anwar ul-Haq Kakar ügyvezető miniszterelnök még vizsgálatot is elrendelt. A pakisztáni férfiak dühös kommentekkel árasztották el a világhálót.

Fotó: Instagram

De mi váltotta ki ezt a felháborodást? Egy 24 éves nő. A Karacsi városából származó keresztény Erica Robin fogja képviselni a mélyen konzervatív Pakisztánt a Miss Universe szépségversenyen - írja a BBC

Robint öt döntős közül választották ki a Maldív-szigeteken rendezett versenyen. A versenyt a dubaji székhelyű Yugen Group szervezte, amely a Miss Universe Bahrein és a Miss Universe Egyiptom franchise jogait is birtokolja. A Miss Universe Pakistan versenyre rengetegen jelentkeztek. A döntőt novemberben El Salvadorban rendezik meg.

"Nagyszerű érzés Pakisztánt képviselni. De nem értem, honnan jön ez a rengeteg gyűlölet. Szerintem az botránkoztathat meg sokakat, hogy fürdőruhában parádéznék egy férfiakkal teli teremben"

 - mondta Robin a BBC-nek.

A jelölését bírálók szerint egy olyan országot képvisel, amely azt sem akarja, hogy képviseljék, különösen mivel a muszlim többségű Pakisztánban ritkák a szépségversenyek. A verseny 72 éves történetében Pakisztán még soha nem indított képviselőt a Miss Universe-en.

Robin felidézte, hogy a verseny második kiválasztási fordulója során, amelyet a Zoomon tartottak, arra kérték, hogy nevezzen meg egy dolgot, amit országáért szeretne tenni. 

"Én pedig azt válaszoltam, hogy szeretném megváltoztatni ezt a gondolkodásmódot, miszerint Pakisztán egy elmaradott ország" - mondta.

Az ellenséges reakciók mellett azonban modellek, írók és újságírók egyaránt gratuláltak Robinnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés