Hirdetés

Véget érhet a háború? Kiderült miről tárgyalt Putyin és Erdogan

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A török és az orosz elnök pénteken telefonon tárgyalt egymással, ami során Recep Tayyip Erdogan megjegyezte Putyinnak, hogy Ankara szívesen részt venne az orosz-ukrán háború békés befejezésének előmozdításában.

A két államfő megvitatta egymással az ukrajnai háború legutóbbi fejleményeit is. Erdogan elnöki hivatalának kommunikációs igazgatósága a megbeszéléssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Törökország NATO-tag, amely soros kapcsolatokat ápol Ukrajnával és Oroszországgal is, így a háború során próbál egyenlő távolságot tartani Kijevtől és Moszkvától is.

Ugyanakkor kiemelték: Ankara visszautasította az Oroszország elleni nyugati szankciókat, miközben az Ukrajna elleni orosz háborút is bírálta, ráadásul fegyverekkel felszerelt drónokat küldött Kijevnek - írja 24.hu.

Az ENSZ-szel együtt Törökország hozta tető alá júliusban a fekete-tengeri kikötőkben tárolt ukrajnai gabona exportját újraindító megállapodást, amely a mai napig az egyetlen jelentős diplomáciai áttörés a hét hónapja tartó fegyveres konfliktusban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés