Hirdetés

Egy tanú azt állítja: Epsteinnek "szexvideói" voltak András hercegről és Bill Clintonról

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az Epstein-ügy titkosítás alól feloldott dokumentumaiból kiderül, hogy Jeffrey Epstein védőcsapata megpróbálta aláásni az üzletember és szexuális bűnelkövető ellen tanúskodó egyik tanú megbízhatóságát és megkérdőjelezni a nő azon állítását, hogy a milliárdos "szexvideókat" őrzött, amelyeken prominens személyek szerepelnek.

Retteghetnek a pedofil szexuális bűnöző, Jeffrey Epstein barátai és üzletfelei, hiszen már most számos undorító részlet kiderült a milliárdos üzletember hírhedt szigetén történtekről, miután a bíróság elrendelte az Epstein-ügy dokumentumainak nyilvánosságra hozatalát.

Többek között nyilvánosságra kerültek azok az emailek, amelyekben az ügy egyik tanúja, Sarah Ransome azt állította: Epstein több hírességről szexvideókat készített – írja a Guardian. A Ransome által megfogalmazott állítások szerint a lefilmezett hírességek között volt többek között András herceg, Bill Clinton és Sir Richard Branson üzletember, a Virgin Media Group alapítója is. 

Ransome állításaival kapcsolatban az Epstein egykori ügyvédjét, a büntetőügy most nyilvánosságra hozott dokumentumaiban szintén szereplő 85 éves harvardi jogászprofesszort, Alan Dershowitzot képviselő cég jelezte, hogy a nő "nyilvánvalóan nem hiteles". A bíróság nem kapott bizonyítékot arra, hogy léteznének felvételek, és az állításokat Ransome nem sokkal azután, hogy előadta őket, visszavonta.

András azt állítja, nem ismerte a lányt, akinek milliókat fizetett

Hivatkozás másolása

Ransome a brit társasági életből ismert szexuális bűnelkövető nő, Ghislaine Maxwell (Robert Maxwell néhai brit sajtómágnás lánya) szexkereskedelemért való elítélésével végződött perben tett tanúvallomást. A bíróság elé kerültek azok az e-mailek is, amelyekben a nő azt állította, hogy a három szóban forgó személyt (Clintont, Andrást és Bransont) az azóta öngyilkosságba menekült pedofil szexuális bűnöző lefilmezte szexuális aktus közben. A nő súlyos vádakat fogalmazott meg Donald Trump volt amerikai elnökkel szemben is.

András herceg az Epsteinnel való barátsága miatti felháborodás nyomán visszalépett a közéletből, és milliókat fizetett, hogy rendezze a szexuális zaklatás miatt indított polgári perét Virginia Giuffre-ral, egy olyan nővel, akivel állítása szerint soha nem is találkozott.

András a botrány kirobbanása után kegyvesztetté vált a brit királyi családban, és többé nem használhatja az „ő királyi fenség” titulust, miután Giuffre, aki Epstein szexkereskedelmének áldozata volt, megvádolta őt azzal, hogy 17 éves korában szexuálisan bántalmazta őt. A herceg tagadta, hogy bármi rosszat tett volna.

Befolyásos brit munkáspárti politikus pózol Epstein szigetén

Hivatkozás másolása

Egy amerikai bíró elrendelte több száz dokumentum feloldását a Giuffre Maxwell ellen 2015-ben benyújtott polgári jogi kereset részeként. A legújabb körben nyilvánosságra hozott dokumentumok között előkerült egy fotó, amelyen Peter Mandelson volt munkáspárti miniszter Epsteinnel látható utóbbi magánszigetén, Little St Jamesben. A többi képen, amelyek mind a szigeten készültek 2006-ban, Maxwell a bukott francia modellügynökség-vezetővel, Jean Luc-Brunellel és különböző lányokkal pózol a fotókon.

Epstein maga készített szexvideókat Bill Clintonról és András hercegről?

Hivatkozás másolása

A hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentumban az András hercegre, Clinton volt amerikai elnökre és Branson brit milliárdos üzletemberre vonatkozó állításokkal foglalkozva Ransome azt írta az e-mailekben: "Amikor a barátnőm szexuális kapcsolatot létesített Clintonnal, András herceggel és Richard Bransonnal, a[z együttlétekről készült] szexvideókat minden egyes alkalommal Jeffrey vette fel.

„Hála Istennek, [a szóban forgó barátnőnek] sikerült megszereznie néhány felvételt [a szexvideók közül], amelyeken egyértelműen azonosítható Clinton, András herceg és Branson arca, amint közösülnek vele. Bosszantó módon Epstein nem volt látható egyik felvételen sem, de hát ő ilyen okos” – írta Ransome. „Amikor a barátnőmnek végül volt bátorsága beszélni, és 2008-ban elment a rendőrségre, hogy jelentse, mi történt, semmit sem tettek, és teljesen megalázta őt a rendőrség, ahová elment, hogy jelentse, mi történt Epsteinnel, Clintonnal, Bransonnal és András herceggel” – áll a szóban forgó emailekben.

Donald Trumpra, aki indulni szándékozik az idei amerikai elnökválasztáson, szintén rossz fényt vetnek a Ransome-tól származó e-mail-kivonatok, amelyekben a nő azt állítja, hogy "rendszeresen szexuális kapcsolatot létesített [barátnőjével] Jeffrey New York-i villájában".

Epstein egykori ügyvédjének védői szerint a tanú nem hiteles

Hivatkozás másolása

Az Emery Celli Brinckerhoff & Abady LLP által a bíróságnak küldött levél szerint a Dershowitz elleni vádak hamisak, és hozzátette: "[Ransome] tanúvallomása teljesen kitalált. Ransome asszony tanúvallomása többek között Donald Trump, Bill Clinton és más prominens személyek szexuális hajlamaira vonatkozó állítást is tartalmaz. Az e-mailek és Ransome asszony tanúvallomásban tett hamis állításainak [ellentmondásai] bizonyítják, hogy [a tanú] nyilvánvalóan nem hiteles."

Ransome hamarosan visszavonta állításait, mondván: "Nem kellett volna kapcsolatba lépnem önökkel, és sajnálom, hogy az idejüket vesztegettem. Nem éri meg előállni, és úgysem fognak meghallgatni, és csak rossz dolgok fognak történni annak következtében, hogy a nyilvánosság elé álltam".

A Ransome által szintén hírbe hozott Sir Richard Branson vezette Virgin Group szóvivője azt mondta: "A New Yorker 2019-ben megjelent riportjában Ransome elismerte, hogy 'kitalálta' a felvételeket. Megerősíthetjük, hogy Sarah Ransome állításai alaptalanok és megalapozatlanok".

„Gonosz ribanc” vs. „pedofil”

Hivatkozás másolása

A Ransome-tól származó e-mail-kivonatokban a tanú Hillary Clintont is célba vette, az egyikben ez áll: "Biztosítani fogom, hogy sem azt a gonosz ribanc Hillaryt, sem azt a pedofil Trumpot ne válasszák meg. Gondoskodni fogok arról is, hogy az istenverte bolygón mindenki lássa a felvételeket és a fotókat, és vasárnapig közzéteszem őket a WikiLeaks-en."

Ransome állítólag azt is mondta, hogy "az oroszokhoz fordult segítségért", miután meggyőződésévé vált, hogy az e-mailjeit feltörték.

Epsteint 2019 augusztusában holtan találták a cellájában a New York-i Manhattanben lévő szövetségi börtönben, miközben szexkereskedelem vádjával várt a tárgyalására. A halálát öngyilkosságnak nyilvánították. Maxwell 2020 júliusa óta van börtönben, annak ellenére, hogy védőügyvédje megpróbálta óvadék ellenében szabadlábra helyezni. A nőt a New York déli körzetének szövetségi bírósága 2022 júniusában 20 év börtönbüntetésre ítélte. Fellebbezését a tervek szerint jövő év novemberében tárgyalják.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés