Hirdetés

Csodálatra méltó pofátlanság az orosz ENSZ-nagykövettől: Izrael “megszálló” hatalom, ezért nincs joga megvédenie magát

Nap Híre portré Nap Híre

Lehet, hogy nem hallott róla, hogy az országa a szomszédos Ukrajna területének 20-25 százalékát tartja megszállva?

Vaszilij Nebenzja, Oroszország ENSZ-képviselője szerdán az ENSZ Közgyűlés rendkívüli ülésén kijelentette, hogy Izraelnek nincs joga megvédeni magát, mivel megszálló hatalom. 

"Az egyetlen dolog, amit fel tudnak hozni, az a folyamatos kijelentések Izrael állítólagas önvédelmi jogáról, holott megszálló hatalomként nem rendelkezik ezzel a joggal, amint azt a Nemzetközi Bíróság 2004-ben hozott tanácsadói vélemény is megerősítette" - idézte az orosz képviselőt a Jerusalem Post az Instagram-oldalán. 

Nebenzja kijelentése már csak azért is érdekes, ugyanis Oroszország a szomszédos Ukrajna területénke 20-25 százalékát tartja megszállva. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, több mint három hét telt el azóta, hogy Izrael ellen bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. Lapunk folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai-övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak már több mint 1400 halálos áldozata van és a Hamász több mint 200 túszt ejtett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés