Hirdetés

El akarta jegyezni, fejszével, karddal raboltatta el a 14 éves lányt

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

A nagytalmácsi, 14 éves lány a Facebookon ismerte meg azt a fiút, aki megszervezte az elrablást.

Hétfőre virradó éjszakára négy férfi és egy nő tört be egy nagytalmácsi család otthonába. Fejszével és karddal voltak felszerelve, maszkot viseltek, és akarata ellenére vitték el otthonából a 14 éves lányt, akit a ház előtt álló autóba tuszkoltak be - írja a maszol.ro.

Kiderült a nyomozás során, hogy a roma hagyományoknak megfelelően a lányt hozzá akarták adni egy fiúhoz, akit nem kedvelt. A lány a Facebookon megismert egy másik fiút, akivel megbeszélték, hogy a fiú meg fogja keresni a lány szüleit és megkéri tőlük a kezét. A fiú azonban - a lány tudomása nélkül - a szülei segítségével megszervezte a lány elrablását. A négy férfi, aki benne volt a rablásban, 6000 eurót kapott. A rablásnál ott volt a fiú édesanyja is.

A rablásban részt vevő öt személyt előzetes letartóztatásba helyezték, és további öt személy ellen vizsgálódnak, akik a gyanú szerint tettestársként vagy felbujtóként vettek részt a lány elrablásában.

Az elrabolt Carolea Luminiţát végül a Brassó megyei Sárkány községhez tartozó Vádon találták meg hétfő délután egy házban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés