Elsüllyedt Hongkong ikonikus úszó étterme

  • Színes
 portré

A Jumbo Floating Restaurant Hongkong egykori nevezetessége a hétvégén elsüllyedt Vietnam partjainál. 

A hatalmas, háromszintes étterem kívülről úgy nézett ki, mint egy kínai császári palota, és akár 2300 vendég befogadására is alkalmas volt. Több mint négy évtizedes működése után a város kikötőjéből egy délkelet-ázsiai hajógyárba vontatták. De léket kapott és elsüllyedt.

A megmentésére tett erőfeszítések ellenére is víz került a hajóba, amely dőlni kezdett, és végül vasárnap felborult és elmerült. „A vízmélység itt több mint 1000 méter, ami rendkívül megnehezítené a mentési munkálatokat” – írta a helyi lapokra hivatkozva a vice.com. 

Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre

A néhai makaói kaszinómágnás, Stanley Ho által 1976-ban alapított Jumbo Floating Restaurant vendégei között megfordult II. Erzsébet királynő és Tom Cruise is, és több filmben is szerepelt, köztük egy 1974-es James Bond-filmben: Az aranypisztolyos férfiben.

Balszerencsés utazásának híre felkavarta a várost, ahol a múlt héten sokan felkeresték az öblöt, hogy búcsút vegyenek a félig még a víz felett lebegő látványosságtól. 

Cimkék:
  • Hongkong
  • Jumbo
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet