Hirdetés

Már megint baj van Elon Musk Teslájával: 125 ezer járművet hívtak vissza

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Elon Musk vezette Tesla több mint 125 ezer járművet hív vissza az Egyesült Államokban, hogy kijavítsa a biztonsági övre figyelmeztető rendszer hibáját egyes autómodelljeiben - közölték pénteken a szövetségi biztonsági hatóságok.

A Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal közölte, hogy az érintett Tesla járművekben a biztonsági övre figyelmeztető fény és hangjelzés nem a rendeltetésszerű módon aktiválódik, amikor a sofőr nincs bekötve. A Tesla ingyenes szoftverfrissítéssel orvosolja a problémát. 

A frissítésre várhatóan valamikor júniusban kerül sor - számolt be a New York Post

„A szoftveres javítás megszünteti a vezetőülés foglaltsági kapcsolójától való függőséget a szoftver logikájából, és csak a vezető biztonsági öv csatjára és a gyújtás állapotára támaszkodik a biztonsági övre emlékeztető jelek aktiválásához” - tájékoztatott az NHTSA. 

A visszahívás bizonyos 2012-2024-es Tesla Model S, 2015-2024-es Model X, 2017-2023-as Model 3 és 2020-2023-as Model Y járművekre vonatkozik a közlemény szerint. Az elektromos járműóriás áprilisban önkéntes visszahívást adott ki közel 4000 Cybertruckra, hogy kijavítsa a gázpedálokkal kapcsolatos problémát, amely halálos baleseteket okozhatott. Az NHTSA akkori biztonsági jelentése szerint az érintett Cybertruckok gázpedáljain lévő párna „elmozdulhat, ami miatt a pedál beszorulhat a pedál feletti belső burkolatba”.

Decemberben a Tesla több mint 2 millió autót hívott vissza az Egyesült Államokban, és ez volt a vállalat történetének legnagyobb visszahívása. Egy sor balesetet követően a szövetségi hatóságok most vizsgálják, hogy elégségesek voltak-e a frissítések. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés