Hirdetés

Itt van Elon Musk nagy dobása, ami mindent megváltoztathat

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Ismét felkavarta az állóvizet az amerikai nagyvállalkozó: Elon Musk a mesterséges intelligenciának az emberiségre gyakorolt veszélyeire hívta fel a figyelmet, és bejelentette, hogy a szerinte "baloldali-liberális irányban elfogult ChatGPT" nevű online program alternatívájaként létrehozza saját platformját.

A Twitter és a Tesla milliárdos tulajdonosa és vezetője - aki egyre inkább úgy érzi, borzasztó nehéz dolga van - a Fox News műsorában kifejtette: a TruthGPT névre keresztelt alternatív mesterséges intelligencia "minden eszközével az igazság megismerésére és a világegyetem természetének megértésére törekeszik majd" - írja az MTI.

A milliárdos hangsúlyozta, hogy aggódik amiatt, hogy a ChatGPT-t "arra tanítják, hogy politikailag korrekt legyen".

Az interjúban Musk aláhúzta a mesterséges intelligencia szabályozásának fontosságát, hozzátéve, hogy "nagy rajongója" az MI-platformoknak, de szerinte veszélyesebbek, mint az autók vagy a rakéták, mert megvan bennük a képesség az emberiség elpusztítására.

Mindeközben egy nevadai cégbírósági bejegyzés szerint Musk X.AI néven új vállalatot alapított. Az illetékes nevadai hatóság hivatali honlapja szerint az X.AI-t március 9-én alapították, a vállalat igazgatói posztját Musk tölti be, a cég titkára pedig Jared Birchall, aki Musk egyik legközelebbi tanácsadója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés