Hirdetés

Elege lett az EU-nak Elon Musk trükközéseiből, brutális büntetésre számíthat

Nap Híre portré Nap Híre

Nem vette komolyan az Európai Bizottság figyelmeztetését a milliárdos üzletember, így most komoly problémával kell szembenéznie.

A bizottság az izraeli-palesztin konfliktus kitörése óta többször is figyelmeztette Elon Muskot, hogy távolítsák el az X-ről a Hamász terrorszervezethez köthető összes profilt, illetve a háborúval kapcsolatos álhíreket, de nem vette komolyan egyik ultimátumot sem. Bár néhány száz profilt töröltek, illetve több bejegyzést is jelöltek, vagy eltávolítottak a platformról, még mindig rengeteg videó és kép lelhető fel a terroristák brutális vérengzéséről.

Az EU bizottságának elege lett, amiért Must nem teljesítette úgy a kérést, ahogy kellett volna, ráadásul az X még mindig nem szolgáltatott adatokat azzal kapcsolatban számukra, hogy pontosan mit is tettek a dezinformációk visszaszorításáért - írja a Forbes.

Az Európai Bizottság így vizsgálatot indított a platform ellen, és azt nézik, hogy az X megfelel-e a digitális szolgáltatásokról szóló törvény előírásának, az adott azonosított kockázatok csökkentésére irányuló intézkedésekkel kapcsolatos gyakorlatának terén. A közösségi platformnak október 18-i, illetve október 31-i határidővel kell választ adni a Bizottság aggályaira, ez alapján dönt a testület a következő lépésekről.

A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében az Európai Bizottság bírságot szabhat ki a tájékoztatás iránti kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért.

Az X vezérigazgatója, Linda Yaccarino egyébként csütörtökön egy közleményben kiemelte, hogy már több 100, a Hamászhoz köthető fiókot töröltek, emellett több ezer posztot jelöltek meg vagy távolítottak el az oldalról. A bizottság számára azonban ez nem elegendő.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, csütörtökön az Európai Bizottság Mark Zuckerbergnek is ultimátumot adott, összesen 24 órát kapott arra, hogy a Meta összes felületéről eltüntesse az álhíreket az izraeli háborúval kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés