Hirdetés

Csúnyán rájár a rúd Elon Muskra, az exe után a SpaceX volt dolgozója is beperelte

Nap Híre portré Nap Híre

A nő azért perelte be a milliárdos üzletembert, mert ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést kapott, mint férfi munkatársai.

Nem telik el olyan nap, hogy ne lehetne hallani Elon Muskról. Most éppen azért került a hírekbe, mert egy volt alkalmazottja, Ashley Foltz beperelte, ugyanis állítása szerint amíg mérnökként dolgozott a milliárdosnak, addig ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapott, mint a férfi munkatársai. 

A nő úgy gondolja, hogy a SpaceX tisztességtelenül foglalkoztatta, ráadásul amíg ott dolgozott nem is tudott erről a jelentős különbségről, majd csak utólag, egy álláshirdetés alapján vette észre az eltérést - írja a Telex.

Ashley Foltz állítása szerint az amerikai vállalat évi 92 ezer dollárt fizetett neki, míg a hasonló munkakörben dolgozó és hasonló képzettséggel rendelkező férfiak akár 115 ezer dollárt is kaptak évente.

A nő kiemelte, hogy szerinte a SpaceX azért alkalmaz nőket és kisebbségieket alacsonyabb pozíciókban, hogy igazolni tudja az alacsonyabb fizetéseket. A bérkülönbségeket az is súlyosbítja, hogy a vállalat gyakrabban léptet elő férfiakat és fehér alkalmazottakat.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, nemrég a volt élettársa, Grimes perelte be a SpaceX és a Tesla vezérigazgatóját, mivel nem engedi meg az énekesnőnek, hogy láthassa a legfiatalabb közös gyermeküket, akit nemrég béranya hordott ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés