Hirdetés

Elon Musknak nem megy a biznisz: több mint százmilliárd dollárt veszített

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ennek ellenére még mindig Musk a leggazdagabb ember a Földön.

Foghatja a fejét a világ leggazdagabb embere: Musk nettó vagyona összességében 100,5 milliárd dolláral csökkent idén. A vállalkozó csak hétfőn 8,6 milliárd dollárt veszített azzal, hogy elektromosautó-gyártója, a Tesla részvényei két éve a legalacsonyabb szintre estek.

Mint azt korábban a Naphíre is megírta, Elon Musk megszerezte magának a Twitter, ám amióta tulajdonos lett, rengeteg változtatást hajtott végre, aminek leginkább a munkavállalói itták meg a levét. Musk rengeteg embert elbocsátott, döntését pedig azzal indokolta, hogy a közösségi médiacég gazdálkodásának kiegyensúlyozása érdekében van szükség a létszámcsökkentésre, mert az naponta négymillió dollár veszteséget termel.

Emellett pedig megszüntetett több munkavállalói juttatást is: nincs már teljesítménypótlék, valamint az egészségügyi, a képzési és az otthoni internethez történő hozzájárulások, illetve az óvodai juttatások is megszűntek. 

Egyes információk szerint Musk azonban azt ígérte, hogy visszaállítják a juttatásokat, amint úgy látják, hogy javul a cég pénzügyi helyzete - írja az Infostart.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés