Hirdetés

Bejelentette a polgármester, elektromosautó-gyár épül a magyar városban

Nap Híre portré Nap Híre

Több hazai és külföldi város közül Szegedre esett a választás.

A BYD, a világ vezető elektromosautó-gyártója Szegedet választotta európai gyára helyszínéül, több hazai és külföldi város közül - közölte Facebook-oldalán Botka László polgármester.

Mint írja, az elmúlt hónapokban több tucat tárgyaláson vettek részt Kínában és Magyarországon egyaránt. A világcég a város határában található 300 hektáros ipari parkban, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet és a Science Park mellett építi fel az európai autógyárát, innen szolgálják ki a teljes európai piacot. 

A BYD a teljes gyártási folyamatot Szegeden valósítja majd meg, kivéve az akkumulátorgyártást és a vegyipari tevékenységeket.

"Ez az elmúlt évtizedek legnagyobb gazdasági beruházása városunkban. A BYD a legmodernebb technológiákat használja annak érdekében, hogy zöld, környezetbarát autókat gyártson. Szeged városa és a BYD ugyanazokban az értékekben hisz: a tudásban, a fenntarthatóságban és a környezetvédelemben. A beruházás mindannyiunk közös sikere. Együtt építjük tovább Szegedet, a tudás zöld városát! Köszönöm támogatásukat!"

- írta a polgármester.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés