Hirdetés

Rendkívüli: Novák Katalin aláírta a katatörvény módosítását

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Novák Katalin hétfőn aláírta a kedden elfogadott katatörvény módosításáról szóló törvényt, amit a Facebook-oldalán jelentett be.

Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam

– hangsúlyozta bejegyzésében a köztársasági elnök, majd hozzátette: a törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható. Arról is írt, hogy érzékeli az emberek felháborodását és azt is, hogy sokaknak nehézséget jelent majd az új törvényhez való gyors alkalmazkodás. Arról is vélekedett az államfő, hogy megérti az embereket, mert helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. 

Novák Katalon bejegyzése a Facebook-oldalán
Novák Katalon bejegyzése a Facebook-oldalán Fotó: facebook.com/novak.katalin.offical

Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre

– tette hozzá Novák Katalin, aki szerint jelenleg rendkívüli időket élünk, hiszen a háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja a hétköznapjainkat. 

Mint ismert, a parlament elé pontosan egy hete Semjén Zsolt nyújtotta be a módosításról szóló rendeletet, amit rekordgyorsasággal, másnap el is fogadtak. Már a benyújtása pillanatában nagy felháborodást váltott ki a katatörvény a kisvállalkozókból, akik tüntetéssorozatot indítottak a törvénymódosítás ellen, amiről a Naphíre is többször beszámolt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés