Hirdetés

Ekkora a baj Szoboszlaiéknál? Jürgen Klopp brutálisan őszinte volt

Nap Híre portré Nap Híre

Jürgen Klopp kimondta: a Liverpool válságba került.

Mint azt lapunk is megírta, vasárnap újabb pofonba szaladt bele hazai pályán a Pool. A Szoboszlai Dominikot csereként bevető Liverpool meglepetésre kikapott hazai pályán 1-0-ra a Crystal Palace-tól, így kétpontos hátrányban vannak az élen álló Manchester City mögött. Jürgen Klopp szerint azonban nem most kezdődtek bajok, hanem a Manchester United ellen elvesztett FA-kupa-meccsig vezethetők vissza a gondok. 

Nem vagyok benne száz százalékig biztos, de azt hiszem, az a probléma, ahogy a Manchester United elleni mérkőzéseket kezeltük. Katasztrófával ért fel, ahogy a kupameccset elvesztettük, hiszen nagyon jól játszottunk, mégis kikaptunk. Majd a bajnokságban döntetlent játszottunk ellenük úgy, hogy a meccs java részében megint csak kiválóan futballoztunk. A mai meccsről ugyanezt nem mondhatom el, de a kérdésre válaszolva az elmúlt hetek történéseire keresem a választ. Tehát a United-mérkőzéseken tapasztalt problémáink teljesen mások voltak, mint a maiak. Igen, általánosságban elmondhatjuk, gyakran túl könnyű gólokat kapunk

- mondta a német tréner a Crystal Palace–Liverpool Premier League-mérkőzés után. Klopp szerint az Atalanta elleni kudarc, az Európa-liga negyeddöntőjének első meccsén az Anfielden elszenvedett súlyos, 3-0-s vereség egyértelmű jele annak, hogy a Liverpool válságba került - írja a Magyar Nemzet.

 A játékosokkal egyetemben én is vártam a reakciónkra a United elleni bajnoki után, de a reakció sajnos a vereség volt. Ami több volt, mint egy meccs elvesztése, sajnos

- mondta Klopp, aki szerint a Liverpool túl szellősen játszott és nem működött a letámadása a Crystal Palace elleni mérkőzésen. Hozzátette: "ha csak nyolcvanszázalékos a letámadás, akkor jobb, ha nem is csinálod, mert annak semmi értelme sincs, hogy mindig félúton vagy." Klopp szerint a második félidőre megváltozott a meccs képe és akkor már jól futbalozott a csapata. 

Arra a kérdésre, hogy megérdemli-e a Liverpool a bajnoki címet, Klopp így válaszolt: "A válasz nagyon egyszerű: ha úgy játszunk, mint az első félidőben, miért nyernénk meg a bajnokságot? Ha viszont úgy, mint a másodikban, akkor megnyerhetjük a meccseket.

Nagyon durva időszak jön a Liverpool számára: négy idegenbeli mérkőzés egymás után

Hivatkozás másolása

Klopp maga is tisztában van vele, a folytatás nagyon nehéz lesz, hiszen a Liverpoolra zsinórban négy idegenbeli találkozó vár.Előbb csütörtökön az Európa-ligában az Atalanta elleni visszavágó, majd a Premier League-ben sorrendben a Fulham, az Everton és a West Ham elleni vendégjáték. "Nem igazán lehet mást mondani. A kritika ezekben a pillanatokban teljesen helyénvaló és teljesen jogos, minden azon múlik, hogyan kezeljük a helyzetet" - magyarázta a tréner. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés