Hirdetés

Egyre kínosabb: Joe Bident már saját stábja szedi le a színpadról

Morvay Péter portré Morvay Péter

Joe Bidennek voltak már furcsa pillanatai a pódiumon, de még hozzá képest is egészen bizarr véget ért a vietnami sajtótájékoztatója.

Az amerikai elnök az indiai G20 csúcstalálkozóról érkezett Hanoiba, ahol a tárgyalásai végeztével találkozott újságírókkal is.

Azt maga Biden is elismerte, hogy az időeltolódás miatt kicsit elveszítette az időérzékét. Mindjárt az elején megkérdezte, hogy

reggel vagy este van?

Joe Biden stábja úgy érezte, ideje leállítani az elnököt
Joe Biden stábja úgy érezte, ideje leállítani az elnököt Wall Street Journal

Mire a BBC tudósítója megnyugtatta, hogy már este. „Akkor innen majd megyek is aludni” – reagált mosolyogva az elnök, aki ezt követően elkezdett válaszolni a kiválasztott újságírók egy csoportjának kérdéseire.

Mintegy 25 perc után Biden beszéde egyre zavarosabb lett. Épp a globális délen zajló változásokról beszélt, amikor egyszer csak a Fehér Héz sajtófőnöke, Karine Jean-Pierre hangja szólalt meg a hangszóróból, aki váratlanul félbeszakította az eseményt.

„Köszönöm mindenkinek. Ezzel a sajtótájékoztató véget ért.” 

- mondta, miközben lezárta a sajtótájékoztatót.

Biden azonban nem vette a lapot és tovább beszélt az elnémított mikrofonba, még az egyre hangosabb andalító jazz-zene sem zavarta.

A kínos jelenet végül azzal ért véget, hogy Biden bizonytalan léptekkel otthagyta a pódiumot és eltűnt a függöny mögött.

Az elnök furcsa pillanatai az utóbbi hónapokban gyakorlatilag végig kísérik szinte minden nyilvános szereplését.

Legutóbb egy veteránoknak tartott kitüntetési ünnepségről távozott néhány perc után hirtelen, máskor egy halottat köszöntött a színpadról és volt, amikor

egy ottfelejtett homokzsákban vesztette el az egyensúlyát.

Mint arról beszámoltunk, Biden 82 évesen is újra indulni kíván a jövő évi elnökválasztáson, amit hívei közül is sokan rossz ötletnek tartanak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés