Hirdetés

Egy kanadai meleg pár kártérítést kap az olasz kormánypárttól

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Kártérítés megfizetésére kötelezték az olasz szélsőjobboldali kormánypártot, amiért egy kanadai azonos nemű pár fotóját használták fel a beleegyezésük nélkül egy béranyaság-ellenes kampányban.

Az olasz béranyaság-ellenes kampány plakátja
Az olasz béranyaság-ellenes kampány plakátja

BJ Barone és Frankie Nelson 2014-ben lettek szülők, fiuk, Miló béranya segítségével jött a világra. A hármójukról készült fotó bejárta az internetet, 2016-ban pedig az olaszországi Olasz Testvérek szélsőjobboldali párt használta fel a képet a kampányukhoz. A felhasználáshoz a párt nem kért engedélyt.

A pártot most arra kötelezték, hogy fejenként 10 ezer eurós kártérítést fizessenek a párnak, írja a BBC. A párt fellebbez a döntés ellen.

"Ez egy kis győzelem számunkra, de óriási előrelépés az LMBTQ+ közösség számára Olaszországban és külföldön. Számunkra a fiunk születési fotója mindent jelképez, amit képviselünk: a családot, az elfogadást és a feltétel nélküli szeretetet" - mondta a pár a BBC-nek.

A Lindsay Foster által készített fotót Mary Fitzgibbons független ír politikus szintén engedély nélkül használta fel 2016-ban, hogy az azonos nemű párok ne fogadhassanak fel béranyát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés