Hirdetés

Vágjuk a centit: célegyenesben a magyar válogatott felkészülése az Eb-re

Nap Híre portré Nap Híre

Az Európa-bajnokságra hangoló magyar válogatott kedden 20:45-től Írországgal játszik felkészülési mérkőzést Dublinban.

Az M4 Sport kiemelte, hogy nem ez az első alkalom, hogy a magyar válogatott egy Írország elleni meccsel hangol az Európa-bajnokságra. 2021-ben azonban a magyarok voltak a pályaválasztók, ám az újpesti Szusza Ferenc Stadionban akkor nem született gól.

Marco Rossi kiemelte, hogy a keddi találkozóval leginkább a skótok elleni Eb-csoportmérkőzésre készül a válogatott.

"Nehéz Írország ellen játszani, ez kiderült a Svájc és a Belgium elleni meccsükből is, nagyon agresszívan játszottak a topcsapatok ellen, jól védekeztek, feladták a leckét nekik. Fizikális csapat, több angol bajnokságban edződő játékosokkal, magas szintű és intenzitású találkozót várok, talán ez a meccs leginkább a Skócia elleni felkészülésünket szolgálja, fontos, hogyan tudjuk kezelni a nehéz pillanatokat" - mondta a magyarok szövetségi kapitánya.

Az is kiderült, hogy a kapitány négy játékosával nem számolhat Dublinban: Fiola Attila ugyan edzésben van sérülése után, pályára még nem léphet, míg Horváth Krisztofer egy kisebb sérüléssel küzd. Mellettük három olyan játékos van, aki a múlt héten a klubkötelezettsége miatt nem tudott csatlakozni a Telkiben zajló felkészüléshez, közülük Ádám Martin már ott lesz a keretben, Bolla Bendegúz és Gazdag Dániel viszont még nem - előbbi vasárnap még a svájci kupadöntőben játszott (és nyerte azt meg tizenegyespárbajban a csapatával), míg utóbbi gólt jegyzett a Philadelphia Union bajnokiján és csak kedden csatlakozik a társakhoz.

A portál kiemelte, hogy az ír válogatottról elmondható, hogy jelenleg nincs bombaformában, ugyanis a legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen maradt. Az íreknek az Eb-re sem sikerült kijutniuk.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés