Hirdetés

Nem várt helyről kapott köszönetet Dúró Dóra 18+-os ötletéért

Nap Híre portré Nap Híre

Köszönetet mondott L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója Dúró Dórának az "ingyenreklám" miatt.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János minisztertől a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt. A politikus állítása szerint a kiállítás tartalma sérti a gyermekvédelmi törvényt, ugyanis az egyik fotósorozato LMBTQ-embereket ábrázol, így a párt kezdeményezte, hogy 18 év alatti fiatalok ne látogathassák a kiállítást.

Később Csák János megállapította a törvénysértést, majd arra kérte a múzeum főigazgatóját, hogy csak 18 éven felülieket engedjenek be a kiállításra. Emiatt vasárnap délelőtt demonstrációt tartottak az Egységes Diákfront aktivistái a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén - írja az Index.

Majd kiderült az is, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum nem tudja jogszerűen végrehajtani a miniszter felszólítását, mivel nem kérhetnek el személyi igazolványt. "A múzeum a látogatók együttműködésére és szabálykövetésére támaszkodik. A weboldalon fel van tüntetve, hogy 18 éven aluliak nem vásárolhatnak jegyet, és a kiállítás bejáratánál 18 éven aluliakat korlátozó tábla is van" - írta az intézmény.

Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony... Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését

- írta L. Simon László a Facebookon, majd köszönetet mondott Dúró Dórának, amiért remek reklámot csinált a múzeumnak. "Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony... Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését" - olvasható a bejegyzésben.

Posztjához több képet is csatolt, melyeken az látható, hogy hatalmas sorokban várnak az emberek a Nemzeti Múzeum előtt, hogy bejuthassanak a kiállításra, amelyet november 5-ig lehet megtekinteni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés