Lecsaptak a rendőrök: a pincében termesztették a marihuánát Kiskunlacházán

  • Bűnügy
Garai Kitti portré Garai Kitti

A nyomozók mintegy 250 tő élő kannabisznövényt és közel 40 kg már leszárított marihuánát foglaltak le Kiskunlacházán szeptember 15-én. A Pest megyei kisvárosban található kétszintes családi házban senkinek sem tűnt fel, hogy drogtermesztés folyik a pincében.

Az 51 éves halásztelki tulajdonos és 26 éves szarvasi társa olyan szakszerűen alakította ki az ingatlant a kábítószer termesztéséhez, illetve feldolgozásához, hogy még a szigetelésre is figyeltek, megakadályozva ezzel az erős marihuánaillat terjedését.

A bűnügyi helyszínelőknek több napig tartott a szemle, egyrészt a kábítószer hatalmas mennyisége miatt, másrészt a precízen kialakított rendszer minden egyes elemének pontos rögzítése okán. Az élő- és már leszárított növényeken túl lefoglaltak minden olyan eszközt, mely a termesztést elősegítette.

Így a ventilátorokat, a világító-, a klimatizáló-, a párásító és a szárító berendezéseket. A kutatás során egyértelművé vált, hogy a termesztés a ház pincéjében zajlott, míg a szárítás az emeleten.

A két férfi felosztotta a munkát, a fiatalabb foglalkozott a termesztéssel, miközben idősebb társa a növények fejlődésének hátterét biztosította. A legfoglalt tárgyakból az is kiderült, hogy több százezer forintot invesztálhattak bele a drogüzletbe. A növényeknek jó minőségű virágföldet adtak, és a tápoldatot sem sajnálták tőluk, hogy gyorsabban fejlődjenek.

A lefoglalt növényekről a botanikus szakértő megállapította, hogy Cannabis sativa egyedek.

Míg azonban a berendezéseken és a növényvédő szereken nem spórolt a páros, addig a különböző eszközök üzemeltetésén már igen. Ugyanis illegálisan vételezték az áramot, egy átalakított mérőóra segítségével. 

A rendőrök vagyonvisszaszerzési célzattal a két férfitől lefoglaltak egy 5 és fél millió értékű gépkocsit, 11 000 eurót, valamint több nagyobb értékű érmét és órát, illetve számos aranyrudat. 

A nyomozók mind a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a Budakörnyéki Járásbíróság el is rendelt.

A police.hu oldalon azt írták, a rendőrök jelenleg vizsgálják, hogy a páros kiknek értékesíthette a drogot, és hogy fennáll-e bűnszövetség. Nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre bővülni fog. 

Cimkék:
  • drog
  • biznisz
  • marihuána
  • termesztés
  • rendőrök
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet