Hirdetés

Drogbotrányba keveredett a legendás bokszoló: 20 tonna kokain miatt kell börtönbe vonulnia

Garai Kitti portré Garai Kitti

Több mint 20 tonna kokain csempészésével vádolják a 43 éves Goran Gogics egykori profi bokszolót. Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint a sztársportolót vasárnap letartóztatták. 

Az ügyészek szerint ez „az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb kábítószer-lefoglalása" volt. A montenegrói Gogics megpróbált felszállni egy járatra a Miami nemzetközi repülőtéren, mielőtt letartóztatták. Gogics 10 éves börtönbüntetésre számíthat, és akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, ha minden vádpont alapján elítélik. 

A vádak három kokainlefoglaláshoz kapcsolódnak, köztük amikor 2019-ben 19,8 tonna kábítószert foglaltak le egy Hollandiába tartó teherhajón, miközben az a philadelphiai Packer Avenue tengeri terminálon kötött ki. A kokain értéke több mint 1 milliárd dollár volt. 

Az ügyészek állítása szerint Gogics és a többi érintett fél hálózatot épített ki annak érdekében, hogy kokaint szállítsanak Európába Kolumbiából, az Egyesült Államok kikötőin keresztül, teherhajókat felhasználva.  A banda tagjai éjszaka rakodták meg a kereskedelmi teherhajókat a partok és a kikötők közelében. A drogot hálókkal és a hajórudakkal fedték le. 

Miután a fedélzetre csempészték a kokaint, a személyzet tagjai szállítókonténerekbe rejtették azt. Gogics vélhetően több más emberrel együtt koordinálta a műveletet, köztük kolumbiai drogkereskedőkkel és európai dokkmunkásokkal - írja a Blikk.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés