Hirdetés

Drámai színdarabot mutattak be Karsai Dániel betegségéről

Nap Híre portré Nap Híre

Az ATV-ben ma reggel egy olyan színdarabról volt szó, amelynek önmagán túlmutató jelentősége van.  A darab témája ugyanis Karsai Dániel betegsége, és az alkotási folyamatba az érintett is részt vett. Az ATV Start vendége Dániel testvére, Karsai Péter és a darab rendezője, Szenteczki Zita volt. 

Komoly, Danival közös munka volt, hogy úgy vigyék színpadra a darabot, hogy személyes is legyen, de Dani sorsán túl is mutasson – mondta a beszélgetés során a rendező.

A jeleneteket tavaly augusztusban kezdte el írni Karsai Dániel – derült ki testvére szavaiból. Karsai Péter azt is elmondta: nagybátyjuk, Karsai György neves színházi szakember ajánlotta nekik Szenteczki Zitát és Bíró Bence dramaturgot és így kezdődött el a közös munka.

A felkérés nem konkrétan a színdarabra, hanem egy közös beszélgetéssorozatra és közös gondolkodásra vonatkozott – mondta Szenteczki Zita. Daninak egy hatalmas katartikus élmény volt, akárcsak a többi nézőnek – tette hozzá Karsai Péter. Mindannyian ezért járunk színházba – folytatta Karsai Dániel testvére. 

Ami a strasbourgi bíróság ítéletét illeti, Karsai Dániel úgy látja, még nem lefutott meccs ez, az Európai Bíróság nagykamarájánál folytatni akarja a küzdelmet. Karsai Dániel lelkileg jól van, fizikai állapota pedig stagnál az utóbbi hónapokban ami mindenképpen jó hír, mert időt nyernek a szerettei és vele lehetnek – mondta Karsai Péter.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés