Hirdetés

Drámai részleteket árult el Gundel Takács Gábor: így köszönt el Novák Katalintól

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban az atv.hu is beszámolt, február elején jelent meg a hír, miszerint Novák Katalin tavaly áprilisban a pápalátogatás apropóján kegyelmet adott a bicskei gyermekotthonban történt szexuális bántalmazást eltussolni próbáló volt igazgatóhelyettesnek, K. Endrének. 

A hír megjelenése után a botrány egyre nagyobbá vált, az ellenzéki pártok Novák Katalin azonnali lemondását követelték. Közben a köztársasági elnök tanácsadói sorra otthagyták a testületet, köztük Gundel Takács Gábor műsorvezető is, aki egy hosszú Facebook-posztban magyarázta el, hogy miért döntött így.

Az ATV Start című műsorának péntek reggeli vendége Gundel Takács Gábor volt, aki a Géniusz hamarosan visszatérő új évadáról beszélt, majd az interjú végén szóba került a kegyelmi ügyből kirobbant botrány is, illetve a politikai vitában lévő szerepe.

Gundel Takács kiemelte, nem szokott részt venni politikai vitákban, és a jövőben is ehhez szeretné tartani magát. Mint mondta, az üggyel kapcsolatban már közzétett egy Facebook-posztot, és a részéről lezártnak tekinti a dolgot. Ugyanakkor kiemelte, nagyon nagy csalódás ez a történet sokféle szempontból is számára.

"A csalódásom az, hogy hiába akar az ember ingyen, bérmentve, jóhiszeműen, segítő módon hozzátenni a társadalomhoz, a politika sarából mindig fröcsög rád és mindig lesznek olyanok, akik elküldenek valahova. Hol az egyik oldal, hol a másik oldal. Nagyon nehéz közszereplőként ügyeket vállalni, mert valaki biztos, hogy elkezd majd téged szentségelni és rettenetes üzeneteket küld" - hangsúlyozta a műsorvezető.

Majd azzal folytatta, hogy a tapasztalatai szerint ő maga a politika közelében nem tud létezni, mert nem bírja elviselni, amikor "lemészárolják egymást" és, amikor kiderül számára, hogy "csak kihasználni akartak, csak a neved kellett".

Hozzátette, egyetértett azzal, hogy Novák Katalin köztársasági elnök lemondott a posztjáról.

Végül elárulta azt is, hogy írt neki [Novák Katalinnak] egy másfél oldalas levelet, de ennek a tartalmát nem árulta el, kiemelte, "ez kettőnk dolga". Azt viszont kiemelte, hogy választ nem kapott a köztársasági elnöktől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés