Hirdetés

Drámai képeken a szomszédban pusztító árvíz, és még sehol a vége

Nap Híre portré Nap Híre

Magyarországhoz hasonlóan a többi szomszédos ország is áradással küzd: Csehországban, Lengyelországban, Ausztriában, Romániában is pusztít a Boris névre keresztelt mediterrán ciklon.

Ausztriában hétfőn is jelentős mennyiségű csapadékra számítanak, ami várhatóan tovább nehezíti az árvíz sújtotta területek helyzetét – jelentette az osztrák közmédia. Bécsben a víz sétálóutcákat és kerékpárutakat öntött el, a folyóparti éttermek teraszai pedig víz alá kerültek – írja a Blikk.

A tűzoltóság reggeli tájékoztatása szerint az éjszaka nyugalmasan telt a vasárnap katasztrófa sújtotta térséggé nyilvánított Alsó-Ausztriában. Ugyanakkor keddig az előrejelzések szerint még akár négyzetméterenként 60 liter eső is lezúdulhat a tartományra. Tiroltól Kelet-Ausztriáig helyenként még ennél is nagyobb mennyiségű csapadék eshet. Múlt hét végén több száz bajba jutott ember kért segítséget Alsó-Ausztriában. Vasárnap egy tűzoltó életét vesztette Rust im Tullnerfeld faluban, miközben egy elárasztott pincéből igyekeztek a vizet kiszivattyúzni.

Továbbra is emelkedik a Morva és a Duna vízszintje Nyugat-Szlovákiában, a Duna a fővárosban, Pozsonyban délután tetőzhet – jelentette hétfő reggel a szlovák média. A Morva folyó mentén fekvő Kopcsány községben a szlovák meteorológusok által előrejelzettnél gyorsabban emelkedik a vízszint.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés