Hirdetés

Drámai, ami Avgyijivkában zajlik - Szüntelenül ostromolják a várost az oroszok

Nap Híre portré Nap Híre

Az orosz erők folyamatosan ostromolják a kelet-ukrajnai Avgyijivkát, október 10. óta immár a harmadik átfogó támadásuk zajlik a városnál, melynek központját rendszeresen bombázzák - közölte pénteken a város katonai közigazgatásának vezetője.

Vitalij Barabas az ukrán állami televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a várost naponta 30-40 súlyos légicsapás éri, és az orosz erők egyik elsődleges célja a kokszolómű elfoglalása, amit stratégiai célként tűztek ki. Az orosz erők kazettás bombákat is alkalmaznak a területen - jelentette az orosz hadsereghez közel álló Telegram Rybar csatorna, amelyet az AFP hírügynökség idézett.

Avgyijivkát 2014 júliusában foglalták el a szakadárok, de az ukrán hadsereg nem sokkal később sikeresen visszafoglalta. Vitalij Barabas tudomása szerint a korábban 30 ezer lakosú városban jelenleg már csak mintegy 1350 ember él még életvitelszerűen - adta hírül az MTI.

A Donyecktől mintegy húsz kilométerre északra fekvő, több mint egy hónapja szinte teljesen körbezárt iparvárost védő erőket egy jól kiépített erődrendszer óvja, az utánpótlást egy épségben maradt aszfaltúton biztosítják. Az ukrán katonai vezetés közlése szerint az elmúlt hetekben kisebb területveszteséget szenvedtek el, de rendre sikeres ellencsapásokat mérnek a támadó orosz csapatokra.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés