Hirdetés

Dráma Izraelben, Benny Gantz távozott Netanjahu kormányából

Nap Híre portré Nap Híre

Benny Gantz, Izrael háromtagú háborús kabinetjének centrista tagja vasárnap bejelentette lemondását.

A lépés nem jelent azonnali veszélyt Benjámin Netanjahu miniszterelnökre, aki továbbra is többségi koalíciót irányít a parlamentben. Az izraeli vezető azonban erősebben függővé válik szélsőjobboldalinak tartott szövetségeseitől.

Gantz vasárnap jelentette be lemondását a háborús kabinetből.

Gantz, a népszerű volt katonai vezető, nem sokkal az október 7-i Hamász-támadás után csatlakozott Netanjahu kormányához az egység jegyében.

Jelenléte Izrael hitelességét is növelte nemzetközi partnereinél. Gantz jó munkakapcsolatot ápol amerikai tisztviselőkkel.

Gantz korábban azt mondta, hogy június 8-ig kilép a kormányból, ha Netanjahu nem fogalmaz meg új tervet a háború utáni Gázára vonatkozóan.

Több mint nyolc hónap telt el azóta, hogy Izrael ellen minden képzeletet felülmúlóan bestiális támadást indított a Hamász terrorszervezet. A Nap Híre folyamatosan beszámolt róla, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász terroristái szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Arról is írtunk, hogy a példátlan terrortámadásnak közel 1200 halálos áldozata van és a Hamász 250-nél is több túszt is ejtett, akik közül 116-an még mindig Gázában vannak, köztük 41-en a hadsereg szerint halottak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés