Hirdetés

Dráma a Tiszánál: nyakig elmerült a folyóban egy asszony, öngyilkosságra készült

Garai Kitti portré Garai Kitti

Közúti ellenőrzést tartottak a vásárosnaményi rendőrök, amikor egy külföldi férfi odalépett hozzájuk és a telefonját odanyújtotta nekik. Kiderült, hogy az ukrán férfi már vonalban volt egy magyarul beszélő ismerősével, aki elmondta, hogy a közeli Tisza folyóban egy nőt látott, aki bajban van.

Az egyenruhások azonnal a helyszínre rohantak. Amikor a partoldalon leereszkedtek, már hallották a nő segélykérését, majd a folyópartnál meg is pillantották. A rendőrség beszámolója szerint az asszony ekkor már nyakig elmerült a vízben és egy kikötött uszályba kapaszkodott.

Faragó Norbert r. főtörzsőrmester és Filep Zita r. őrmester igyekeztek minél előbb elérni az uszályt. Amikor már ráküzdötték magukat és egy karnyújtásnyira voltak, akkor azonban ellenállásba ütköztek, ugyanis az asszony nem akarta, hogy megmentsék az életét. Az addigi segélykérés helyett azt kérte tőlük, hogy hagyják őt békén, ne menjenek közelebb.

A két életmentésre elszánt rendőr azonban nem tágított, mert attól féltek, hogy az erős sodrású folyóban nem sokáig bírja már tartani magát. Faragó Norbert odanyúlt, megragadta a nő egyik csuklóját, majd próbálta kihúzni. Társa, Filep Zita megfogta a másik csuklóját, majd közösen, együttes erővel felhúzták az uszályra. 

Az asszonyt a helyszínre kiérkező mentősök kórházba szállították.

Később a nő fia bejelentést tett a rendőrségre, hogy édesanyja búcsúlevelet hagyott hátra, és ismeretlen helyre távozott. A rendőrök elmondták neki, hogy sikerült megmenteniük és már biztonságban van.   

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés