Hirdetés

Társasházban laksz? Brutális drágulás jön, ez nagyon fájni fog

Nap Híre portré Nap Híre

Akár 20 százalékkal is emelkedhetnek a közös költségek idén. 

Az RTL Híradónak egy hölgy azt mondta, hogy jelenleg 18-20 ezer forintot fizet a közös költségre, és arra számít, hogy ez az összeg 20-22 ezer forintra fog nőni. Egy másik megkérdezett pedig arról számolt be, hogy 15 ezer forintra emelkedik a költség most, majd májusban ismét emelni fognak. Egy arcát és nevét nem vállaló lakos pedig még durvább árakról számolt be: elmondása szerint ő jelenleg 29 ezer forintot fizet egy 84 négyzetméteres lakás után, ami 10%-a a nettó keresetének - vette észre az Infostart.

Egy közös képviselő pedig azt nyilatkozta az RTL stábjának, hogy az emelés elkerülhetetlen, ugyanis a vállalkozások is emeltek már a munkadíjakon.

Egy társasházi szaklap szerint akár a 20 százalékot is elérheti a költségek növekedése. Az emelkedésben a legnagyobb tétel, hogy a banki szolgáltatások és a takarítás költségei már most 50 százalékkal emelkedtek az elmúlt két évben. Emellett a biztosításért is többet kell fizetni, és a karbantartást, szerelést végző cégek is emeltek az áraikon januártól.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés