Hirdetés

Baj van: doppingügy robbant ki a magyar olimpiai csapatnál

Nap Híre portré Nap Híre

Egy vívóval szemben merült fel a doppingvétség gyanúja.

Doppingvétség gyanúja merült fel egy olyan magyar vívóval szemben, aki éremesélyesként indulhatna a párizsi olimpián. Nem arról van szó, hogy a sportoló pozitív doppingmintát szolgáltatott volna, viszont 12 hónapon belül három esetben is előfordult, hogy az ellenőrök nem érték el a holléti nyilvántartása szerint általa megadott helyen és „ráérési időben”, ami már doppingvétségnek számít - írja a Magyar Nemzet.

Mint írták, a Magyar Vívószövetség (MVSZ) honlapján pénteken megjelent az érintett sportoló neve, és az MVSZ közzétette a párbajtőrvívó Kun Anna, a világranglista negyedik helyezettjének nyilatkozatát.

"Kijelentem, hogy elkötelezett híve vagyok a tiszta sportnak és sosem használtam semmilyen tiltott anyagot. Kemény munkával és kitartással vívtam ki magamnak az olimpiai indulást érő kvótát, valamint a helyemet a nemzetközi elitben. Erre bizonyítékként szolgálnak a rendszeres laborvizsgálatok eredményei, illetve az összes mintavételem, amiket versenyeken, otthon, edzésen és edzőtáborokban adtam egész pályafutásom alatt. Az elmúlt 12 hónapban 8 alkalommal teszteltek, kivétel nélkül mindegyik eredményem negatív lett".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés