Hirdetés

Bajban Donald Trump? Törvényt sérthetett Orbán Viktor miatt

Nap Híre portré Nap Híre

A Financial Times szerint ugyanis a volt amerikai elnök egy olyan európai vezetővel találkozott, aki "Amerika külpolitikájával ellentétben támogatja az oroszokat, illetve kijelentéseket tett arról, hogy elnöksége esetén feltételezhetően mit tenne majd, így a volt elnök törvényt sértett".

Lehetséges, Donald Trump megsértette a Logan-törvényt azzal, hogy találkozott Orbán Viktorral – fogalmazott a Financial Times. Mint ismert, nemrég harmadik alkalommal is találkozott Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump: a volt elnök floridai birtokán fogadta a magyar kormányfőt. 

A magyar delegáció egy órán keresztül tárgyalt Donald Trumppal és munkatársaival. 

A találkozóra a nemzetközi sajtó is reagált, illetve Joe Biden is kifejtette a véleményét róla. Ugyanakkor most a brit gazdasági lap szerint – amit a Mandiner szúrt ki elsőként – az 1799-ben elfogadott büntetőjogi törvény megtiltja, hogy egyesült államokbeli magánszemélyek beavatkozzanak az amerikai és a külföldi kormányok közötti kapcsolatokba.

Szerintük Donald Trump egy olyan európai vezetővel találkozott, aki Amerika külpolitikájával ellentétben támogatja az oroszokat, illetve kijelentéseket tett arról, hogy elnöksége esetén mit tenne majd. Ezért, mint írják, feltételezhető, hogy a volt elnök törvényt sértett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés