Hirdetés

Itt van Donald Trump hivatalos bejelentése

Garai Kitti portré Garai Kitti

Donald Trump hivatalosan is bejelentette: 2024-ben újra indul az elnökségért. A floridai birtokán tartott kampánynyitó eseményre magyar idő szerint szerda hajnalban került sor. 

A volt amerikai elnök kicsivel több mint egyórás beszédet tartott, melyben többek között szólt arról, hogy újra naggyá tenni Amerikát, miután szerinte Joe Biden két év alatt a nyomorba döntötte az országot. Mint mondta, az elnöksége alatt világbéke volt és szárnyalt az amerikai gazdaság, míg Biden elnöksége alatt dúl a háború, a gazdaság pedig romokban. 

Trump azt is bátran kijelentette, hogy ha ő lenne az elnök, biztosan nem robbant volna ki az orosz-ukrán háború, és említést tett a Lengyelország területén néhány órával korábban becsapódó és két embert megölő rakétákról is, melyeket szerinte az oroszok lőttek ki. 

A volt elnök egyébként azután jelentette be az indulását, hogy a pártja a várakozásaikon alul szerepelt a múltheti félidős választásokon, és a gyenge szereplés miatt a Republikános Párton belül többen is Trumpot tették felelőssé. 

A 2024-es republikánus jelöltségért Trumpnak várhatóan Ron DeSantis floridai kormányzóval kell majd megküzdenie. A korábbi elnöknek rossz hír, hogy míg az általa támogatott republikánus jelöltek országszerte alulteljesítettek a félidős választásokon, DeSantis és a többi republikánus jelölt nagyot nyert Floridában - írja a Telex.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés