Hirdetés

Döbbenetes műhiba: Tévedésből kivették a fél tüdejét egy magyar férfinak

Nap Híre portré Nap Híre

A műhiba miatt 200 métert 20 perc alatt tud megtenni, minden levegővételért küzd.

Tévedésből kiműtötték öt bordáját, illetve a fél tüdejét Kovács István Ádámnak, aki a Kékpipa néven működő bohócdoktor mentős diszpécserként dolgozott, amikor egy CT-vizsgálat alapján tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Ezt követően megműtötték Istvánt, ekkor operálták ki a tüdejét és több bordáját is. Azonban ezt követően megdöbbentő dolog derült ki.

A további vizsgálatok ugyanis megállapították, hogy nem is rosszindulatú daganata volt, hanem csak egy szivacsos elváltozás volt a tüdejében. A hibás diagnózis miatt feljelentést tett, azonban a CT-t végző orvos a vizsgálat során elhunyt, ezzel pedig az eljárás is lezárult - írja a Blikk.

A férfi azóta nagyon nehezen tud eljárni otthonról, még a mozgás is nehezére esik. Ennek ellenére a mentőszolgálatnál dolgozott diszpécserként, mellette pedig bohócdoktorként is önkénteskedett. Ám nemrég belátta, hogy nem bírja a diszpécserséget, így felmondott. De mivel korábban felvették közalkalmazottnak a mentők, elveszítette a rokkantság miatt neki járó 27 ezer forintos havi járadékot. Beadta a kérelmet, hogy ismét jogosult legyen az összegre, de ennek átfutási ideje három hónap is lehet.

Közben Kovács István Ádám elveszítette a mobil-oxigénpalackra való jogosultságát is. Elmondása szerint amíg kórházban volt, nem jelezte az új palackokra való igényét az oxigént biztosító cégnek, hiszen a kórházban valóban nem is volt ezekre szüksége. Emiatt viszont elveszítette az erre való jogosultságát, és a várólista végére került. Egy ilyen gép 200 ezer forintba kerül, amit önerőből nem tud előteremteni.

Nagyon nehéz most így kimozdulnom otthonról, úgy képzeljék el, hogy 200 métert 20 perc alatt tudok gyalog megtenni, minden lépés küzdelem. De a bohócdoktorságról nem vagyok hajlandó lemondani!

- mondta a lapnak a férfi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés